"Aло" измамници влизат в затвора и връщат всички пари на пострадалите

11:00, 13 окт 20 25 1568 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Седем телефонни измамници от град Левски получиха ефективни наказания, а един – условно след споразумение с прокуратурата.

Участниците в групата се признаха за виновни, възстановиха изцяло нанесените от тях щети на петима пострадали в размер на общо 34, 3 хил.лв. и се отказаха от съдебно разглеждане на делото по общия ред, съобщи Специализираната прокуратура.      

Ръководителите на групата Васил С. и Димитър С. (и двамата осъждани за същото престъпление) ще влизат в затвора съответно за 3 години и 3 месеца и 3 години. Двама от участниците в групата ще изтърпяват ефективни наказания от 2 години и 2 месеца лишаване от свобода, двама - по 2 години и 1 месец и един – 2 години. Наказанието на осмия участник в групата е 1 година и 1 месец лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок.

Обвинения на "ало" измамниците бяха повдигнати на 31 август 2019 г. за това, че от януари 2018 г. до задържането им те са измамили петима възрастни като се представяли за служители на МВР и ги убеждавали да съдействат за задържането на телефонни измамници.

Всеки от осъдените ще плати и по близо 2700 лв. разноски по делото – една осма от общата сума в размер на 21 519,87 лв.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама