Електроразпределителните дружества са готови за зимата

11:46, 13 окт 20 25 1679 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

„Електроенергиен системен оператор“ ЕАД, „Електроразпределение ЮГ“ ЕАД, Електроразпределение Север“ АД и „ЧЕЗ Разпределение България“ АД са готови за предстоящия есенно-зимен сезон са готови за есенно-зимния сезон. Това установиха контролните органи след назначените проверки.

Електроразпределителните дружества бяха проверени по заповед на министъра на енергетиката Теменужка Петкова. Инспекциите бяха извършени в периода 23-ти септември – 7-ми октомври 2020 г.

Проверени са наличните  защитни средства за работа при извършване на манипулации по съоръжения високо и средно напрежение. В част от подстанциите се изграждат системи за автоматизирано дистанционно управление.  Няма забележки по отношение на въздушните електропроводни линии за високо напрежение, съобщи енергийното министерство.

Всички проверени електропроводи, преминаващи през горски територии, са с добре поддържани. Сервитутните зони около въздушните електропроводи за средно напрежение са почистени. От дружествата потвърдиха, че процесът по отстраняването на единични дървета и клони ще продължи и през следващите месеци.

Съоръженията в обслужваните от трите електроразпределителни дружества възлови станции и трафопостове са преминали годишен технически преглед и са подготвени за работа при зимни условия, установи проверката. 

Електропреносното и електроразпределителните дружества разполагат с квалифицирани служители, разпределени в аварийни екипи на пълно разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

По-скъпо или по-евтино парно и топла вода ще плащаме от есента?

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама