Компанията на Безос успешно тества ракетата за космически туристи

20:15, 15 окт 20 / Любопитно 25 3419 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Космическата компания "Blue Origin", основана от милиардера Джеф Безос, извърши успешен тестови полет на своята ракета, която един ден ще транспортира туристи в Космоса. Датата на първия туристически полет все още е неизвестна. 

Капсулата „New Shepard“ беше изстреляна с малка ракета за многократна употреба и излетя вертикално. Ракетата достигна 106 километра надморска височина, преди да се върне в пустинята в Западен Тексас. Полетът продължи 10 минути и 9 секунди. Прогнозите показват, че ще може да превозва до шестима пътници, съобщи БГНЕС.

По-рано "Blue Origin" разкри подробности за вътрешния дизайн на капсулата. Многобройни камери ще бъдат разположени за записване на преживяванията на туристите в безтегловно състояние, което ще продължи няколко минути.

Конкурентната компания "Virgin Galactic" също показа интериора на своя космически кораб това лято, който ще има подобна туристическа цел. Нито една от компаниите все още не е обявила конкретна дата за полети за туристически космически пътувания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама