Облаците се завръщат, на места ще превали

07:00, 16 окт 20 25 1920 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

В петък преди обяд над Западна, а след обяд - и над Централна България, облачността ще е значителна и на много места там ще превалява дъжд. Съществени ще са количествата в северозападните райони от страната, където привечер вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да прониква хладен въздух. На изток ще преобладава слънчево време, все още ще духа до умерен южен вятър и температурите там ще останат по-високи.

Минималните температури ще са предимно между 6 и 11 градуса. Максималните температури ще са от 16 до 18 градуса.

Снимка: CanStockPhoto

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, привечер - с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа до умерен южен вятър. Максималните температури ще са между 21 и 25 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е разкъсана, над масивите от Западна България - предимно значителна, и на много места там ще има валежи от дъжд. Ще бъде ветровито. Ще духа силен, по високите и открити части - и бурен, вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15 градуса, на 2000 метра - около 9 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама