Ремонтът на "Западен парк" приключва до края на годината

14:39, 15 окт 20 / София 25 2812 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Ремонтът на "Западен парк" се очаква да приключи до края на годината. "Започна асфалтирането на алеи, а на централната алея вече е към финала", каза кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БГНЕС.

Ремонтът на Западния парк ще се забави

Фандъкова съобщи още, че заради кризата се налага втора актуализация на бюджета на общината и той ще бъде с 18 млн. лв. по-малък. „Тя ще ни помогне да насочим средства към най-тежко засегнатия сектор – транспортът. Предвиждаме 4 млн. лв. допълнително да бъдат насочени към този сектор. Предвиждаме и с 1,2 млн. лв. да се увеличат средствата за осветлението и маркировките в сектор „Транспорт“, каза още кметът.

Не се предвижда увеличение на данъците за софиянци догодина

Попитана дали ще има проекти, които заради икономиите няма да се реализират, Фандъкова каза, че това няма да доведе до отлагането им.

Нито един проект на София не се изключва при тази актуализация. Нито една дейност няма да има намалено финансиране при тази актуализация. Просто ще намалим прогнозата за приходите, за да отчетем намалените приходи в строителните разрешителни, таксите за детски градини“, заяви още тя и припомни, че заради кризата са намалили такси на бизнеса, който се помещава в общински сгради, както и че са били намалени такси след извънредното положение, така че е съвсем нормално да не очакват приходи. Кметът подчерта, че почти нямат приходи от приватизация.

Градоначалникът отново заяви, че не се предвижда и увеличаване на данъците през 2021 г. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама