Тръмп и Байдън влязоха в задочен телевизионен дуел

10:16, 16 окт 20 / Свят 25 2592 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Кандидатите за президент на Съединените щати Доналд Тръмп и Джо Байдън влязоха в задочен телевизионен дуел.

След като вторият дебат между двамата беше отменен, двамата отговаряха на въпроси пред две различни телевизии по едно и също време – Тръмп от Флорида, а Байдън от родния си щат Пенсилвания.

Двамата говориха за коронавируса, икономиката и Върховния съд. Тръмп прекара голяма част от интервюто в спор с модератора.

След първия дебат: Байдън води с 16% пред Тръмп

Президентът отказа да осъди набралата популярност в последно време конспиративна теория Кю Анон, според която страната е управлявана от враждебни към Тръмп сатанински педофили и демократи, които в крайна сметка обаче той ще унищожи. Президентът излъга, като увери, че не знае нищо за това движение, въпреки че е бил питан много пъти за него, отбелязва Асошиейтед прес. Тръмп е казвал, че Кю Анон му се нрави, тъй като тази конспиративна теория го възхвалява.

Съединените щати са най-тежко засегнатата от пандемията държава, като са на първо място в света по брой заразени и починали.

Тръмп увери, че е разбрал, че е заразен с коронавируса чак след дебата си с Байдън на 29 септември. Вече нямам никакви симптоми и се чувствам задоволително, каза американският президент, цитиран от ТАСС.

Кандидатът за президент от Демократическата партия Джо Байдън обвини Доналд Тръмп, че не прави нищо за овладяване на пандемията. 

"Ние сме в ситуация, в която имаме над 210 000 души загинали и какво прави той? Нищо. Той все още не носи маски", коментира той, цитиран от БГНЕС.

Байдън каза, че е предупредил в началото на 2020 г., че коронавирусът, е сериозен проблем, докато Тръмп е казал, че не е. „По-късно научихме, че той добре е знаел колко сериозно е това... Той каза, че не е казал на никого, защото се страхува, че американците ще изпаднат в паника. Американците не се паникьосват. Той се паникьоса", заяви той.

Кандидатът на демократите освен това разкритикува президента републиканец, че не работи достатъчно активно с Конгреса за приемане на пакет с икономическа помощ за хората и компаниите.

АП отбелязва, че според проучвания на общественото мнение американците са силно критични както към отговора на Тръмп на пандемията, така и на неговата реакция при собственото му заразяване с коронавируса.

Преди двете телевизионни събития, предавани по едно и също време над 100 холивудски знаменитости изпратиха критично писмо до NBC, в което призоваха презентацията на Тръмп да се излъчи по различно време от тази на Байдън, така че американците да могат да гледат и двете изяви на претендентите за президентския пост. Сред подписалите писмото бяха знаменитости като Барбра Стрейзънд, Бен Стилър, Джулия Луис-Драйфус, Дж. Дж. Ейбрамс, Джулиан Мур, Аарон Соркин и много други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама