Насилието над животни в Гърция ще се наказва със затвор

13:45, 16 окт 20 / Свят 25 2255 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Жестокостта и малтретирането на животните ще бъдат квалифицирани като углавно престъпление с по-строги наказания и възможност за затвор, съгласно законодателно изменение, изготвено от Министерството на земеделието, съобщиха от в. „Катимерини“, цитирани от БГНЕС.

Според съобщение министърът на земеделието Макис Воридис се срещнал в четвъртък с известния активист за правата на животните Панайотис Милас, който работи с местните власти за създаването на специален отдел в рамките на общинската полиция за борба с жестокостта към животните.

Целта на изменението е да улесни властите в преследването на насилници срещу животни и да въведе по-строги наказания при установено престъпление.

Инициативата идва след два шокиращи случая на малтретиране на животни. Първият в Крит, където 55-годишен мъж окачи кучето си на дърво и го кастрира с чифт клещи, преди преминаващ турист да се намеси и да спаси живота на животното.

И другият в Никая, където учител наръга няколко пъти с нож куче в корема и гърдите, докато друг съсед го налагаше с метален прът. Кучетата и при двата инцидента са оперирани и се твърди, че се възстановяват от нараняванията си.

Двама перничани са арестувани по подозрение за насилие над животни

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама