Учител е убит в Париж заради карикатура на пророка Мохамед

21:04, 16 окт 20 / Свят 25 3151 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Училищен преподавател е бил намушкан и убит в предградие на Париж в петък, съобщава Ройтерс. Според цитиран полицейски източник причина за нападението са показани от учителя в клас карикатури на пророка Мохамед, които според мюсюлманите са богохулни.

Ал Кайда заплаши "Шарли ебдо" с ново нападение заради карикатурите на Мохамед

Полицията е застреляла извършителя минути след извършването на престъплението. Заподозреният е бил забелязан от полицейски патрул, докато носи нож близо до мястото на нападението, съобщи БНР.

Източник от полицията съобщи, че свидетели са чували нападателят да крещи "Аллах Акбар" ("Бог е велик"). Говорител на полицията каза, че информацията се проверява, посочва Ройтерс. Според друг източник от полицията жертвата е била обезглавена при нападението, но това не е потвърдено.

Съдят 14 души за терористичния акт срещу "Шарли Ебдо"

През последните няколко години Франция стана свидетел на поредица от насилствени атаки, извършени от ислямистки бойци. В края на миналия месец мъж, който емигрира във Франция от Пакистан атакува и рани двама души пред бившите офиси на сатиричното списание "Шарли Ебдо". Това беше мястото, където ислямистки бойци застреляха служители на списанието преди пет години в отмъщение за публикуването на карикатури на пророка Мохамед.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама