Цветан Цветанов: Ще бъдем незаобиколим фактор в следващия парламент

15:55, 18 окт 20 / Политика 25 2790 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Убеден съм, че „Републиканци за България“ ще бъде с достатъчно силна парламентарна група, с която ще бъде незаобиколим фактор. Това  каза в предаването „Политически НЕкоректно“ със Силвия Великова  в ефира на БНР председателят на партията Цветан Цветанов.

"Последните местни избори дадоха много ясен знак какво е разминаването между това, когато бях там и когато вече не съм там", подчерта Цветан Цветанов. 

„ГЕРБ показа това, което с годините е изграждано от страна на Борисов, тази зависимост, която беше изградена в много от местните власти, по места, между ГЕРБ и ДПС. В смесените региони аз получих най-сериозната подкрепа от всички тези, които се почувстваха разочаровани, предадени. Минаха към формацията „Републиканци за България“, разказа Цветанов.

Той определи себе си като „много истински човек, отдаден на кауза“ и допълни, че хората, които тръгват с него в новата му формация, му вярват.

Според Цветанов са били предадени ценности, валидни в началото на проекта ГЕРБ.

„Да се говори с хората, да има обратната връзка, да бъдеш принципен, да бъдеш обективен, да бъдеш прозрачен. Всичко, което се случваше в последните години, беше взимано като решения от Борисов, с хората около него, които бяха в изпълнителната власт и всички останали го получаваха това като нещо, което вече трябва да бъде само реализирано в изпълнение на политиката.“

Цветан Цветанов заяви, че първият управленски мандат на ГЕРБ е бил най-успешен и уточни, че отношенията му с Бойко Борисов до момента на раздялата са били „приятелски в чисто служебен план“. При втория кабинет промяната станала по-осезаема след оттеглянето на Веселин Вучков като министър на вътрешните работи, стана ясно от думите на Цветанов. 

Д-р Виктор Серафимов: До средата на ноември партията трябва да бъде регистрирана

„Леко бях изолиран от процесите, от взимането на кадровите решения, които бяха в изпълнителната власт.“

„В „Апартаментгейт“ попаднаха в полезрението хора от управляващите, от опозицията, дори от неправителствените организации. Процесът, който започна по темата моето отстраняване от политическите позиции в ГЕРБ, е започнал година-година и половина преди това. Когато имах възможност да анализирам целия този процес и реших, че трябва да напусна, смятам, че това беше правилното“, каза още председателят на „Републиканци за България“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама