Температурите падат до 0 градуса

07:00, 20 окт 20 25 2049 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Много студено ще бъде във вторник сутринта. Предупреждение за минимални температури около нулата и условия за образуване на слани е в сила в Западна и Централна България.

Жълт код има в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, София и София област, Перник, Кюстендил и Благоевград. 

На много места в страната видимостта ще е намалена. Сутринта в повечето райони ще е студено с минимални температури между 0 и 5 градуса, в равнините и по високите полета ще се образува слана, в Източна България ще са по-високи - от 7 до 10 градуса. 

През деня ще бъде предимно слънчево, над Югоизточна България с по-значителна облачност и там на отделни места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е слаб, в Източна България до умерен. През деня ще се затопли и максималните температури ще са 13-18 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна и на места по южното крайбрежие ще превали. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 17-19 градуса. Температурата на морската вода е 20-21 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Снимка: БГНЕС

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен източен вятър. Максималната температурата на височина 1200 метра ще бъде около 11 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.

В сряда и четвъртък в по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Ще се затопля, дневните температури ще се повишават и максималните ще са около и над 20 градуса. Съществено ще е повишението на температурите и в планините, особено през втория ден, когато ще са по-високи от обичайните за втората половина от октомври. Сутрешна мъгла и инверсионна облачност ще има на повече места в равнинната част от страната, като покрай Дунав и на места в източните райони ще се задържа до около обяд. Минималните температури ще са все още ниски и на отделни места в котловините и в Северна България ще има слана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама