Създават втори щаб за коронавируса

22:25, 19 окт 20 25 3775 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

За да бъде премахнат дефицитът в организацията, например когато се налага преместването на болен от едно лечебно заведение в друго, или има недостиг на лични предпазни средства в една или друга болница, от другата седмица ще заработи Национален логистичен щаб. Това обяви пред журналисти здравният министър проф. Костадин Ангелов. 

"Щабът ще бъде ситуиран в София, най-вероятно в Министерството на здравеопазването. В него ще работят хора 24 часа, ще прилича на кол център", обясни министърът. 

"Държавата ще бъде разделена на 6 региона, всеки от който ще включва по няколко административни области. Ролята на работещите в този логистичен щаб ще бъде да компенсират всички дефицити в системата, така че българските граждани да получат временна и достатъчна медицинска помощ и грижа във всяка една точка на страната", заяви проф. Ангелов.

Коронавирусът в България: В Пловдив връщат пропускателния режим за хипермаркетите

"Не можем да борим вируса с КПП-та, а със здрав разум. Всички да знаят, че вирус има и той е опасен. От него умират хора, не е грип, от него почти ежеседмично си отиват лекари и сестри", коментира здравният министър в отговор на въпрос може ли да се стигне до затваряне на градове.

"Да не борим вируса със страхове, а с ясни и осъзнати цивилизовани решения. Да го борим с дисциплина, да носим маски, да спазваме правилата", призова Костадин Ангелов.

Министърът отново подчерта, че контролът се засилва. "Няма да позволим на никого да си мисли, че е по-голям от правилата. Правото на живот е над всички останали права".

Проф. Ангелов беше категоричен, че на този етап затягане на мерките няма да има. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама