Кампания насърчава кръводаряването с безплатни книжки и игри

14:30, 20 окт 20 25 2065 Шрифт:
Антония Руменова Автор: Антония Руменова

Под мотото „Дари кръв, спаси живот – остави вампир да гладува“ стартира нова кампания за кръводаряване у нас. Организатори са книжните сладкарки от Trouble Bakers и игровите пирати от Абордаж, които да подготвили подаръци за кръводарителите.

Кампанията продължава до края на октомври, а дарението от 450 мл кръв може да се направи в Национален център по трансфузионна хематология.

Кръводарителите ще получат безплатна книжка, която съдържа думата кръв в заглавието си, безплатен вход за настолни игри в Абордаж, пакет с лакомства и 2 дни платен отпуск, пишат във Facebook страницата на кампанията.

За да дарите кръв, трябва да сте на възраст между 18 и 65 години, да не сте дарявали кръв през последните 60 дни, да не сте приемали никакви медикаменти и алкохол през последните 48 часа и да сте клинично здрави.

Значителен спад на желаещите да дарят кръв

Кръвта се използва за лечение при пациенти с остри кръвозагуби, причинени от травми, за лечение на тежки изгаряния, при планови и спешни хирургични и акушерски интервенции, при AB0 и Rh несъвместимост на майката и плода, за лечение на злокачествени заболявания, както и за подържане живота на пациенти с различни вродени анемии и хемофилии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама