Митничари откриха диспенсър за вода, пълен с марихуана

14:31, 20 окт 20 25 2207 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Над 3 кг марихуана в пратка с диспенсър за вода откриха митнически служители. На 14 октомври в Централния разпределителен център на куриерска служба в София, била получена пратка, изпратена от Варна и адресирана за Германия.

Митнически служители извършили физическата проверка на пакета и установили, че той съдържа диспенсър за вода, в който са скрити шест вакуумирани пакета, пълни със сухо тревисто вещество. При полеви наркотест веществото реагирало на марихуана, като общото му тегло е 3,190 кг., съобщиха от Агенция „Митници“.

Незабавно са били предприети действия по установяването на изпращача. Същият е бил идентифициран – американец с инициали Р.Г. (на 35 години), притежаващ и немска лична карта. Понастоящем мъжът пребивавал във Варна. Въпреки опита му да се укрие, той е бил задържан. При претърсването на свързаните с него адреси са били открити следи от марихуана и бели таблетки, чиято експертиза предстои.


Снимка: Агенция "Митници"

Мъжът е бил привлечен в качеството на обвиняем за опит да пренесе през границата на страната високорисково наркотично вещество. След първоначалното му задържане за срок до 72 часа, наблюдаващият прокурор в Софийска градска прокуратура е внесъл в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо чужденеца. Същото е било уважено от съда.

Към настоящия момент е известно, че Р.Г. е криминално проявен в Германия, има множество присъди за причинени телесни повреди и разпространение на наркотични вещества – канабис и амфетамини.

По сигнал на българските митници Немската митническа криминална служба е направила проверка на две пратки в процес на доставка в Германия. В тях са били открити общо 5 кг марихуана. Задържан е и получателят на пратките – майката на изпращача.

Разследването продължава.


Снимка: Агенция "Митници"

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама