Протестът, ден 105: Граждани запалиха предпазни маски и блокираха "Орлов мост"

21:30, 21 окт 20 25 3919 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Автор: Юлиан Тодоров

Граждани блокираха за кратко столичния "Орлов мост" в 105-ия ден на антиправителствени демонстрации и запалиха маски в знак на протест срещу новите мерки за носене на предпазни средства на открито.

След това протестиращите се отправиха към площад "Независимост", където отново настояха за оставките на правителството на Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев и за предсрочни избори.

По-рано през деня по традиция демонстрация под надслов "Правосъдие без каскет" се проведе пред сградата на Съдебната палата в София.  Тя е организирана от инициативата "Правосъдие за всеки". Днешната демонстрация е ситуирана между изслушването в Народното събрание на Обвинител номер 1 миналата седмица и утрешното заседание на Висшия съдебен съвет, на което съдебните кадровици ще дебатират по писмото на Съюза на съдиите с настояване за проверка.

Днес отвореното писмо на представители на изкуството, науката и образованието в България с искане за оставки беше депозирано в Европейския парламент.

Само за 18 дни 1256 представители от различни интелектуални и творчески сфери се обединиха в подкрепа на свободно протестиращите граждани, които вече над 100 дни са на площадите. Те заедно се обявяват срещу модела „Борисов-Доган-Пеевски“ и свързаната с него корупция, довела до разграбването на ценен обществен ресурс и до тежка криза на доверието в обществото, съобщи БГНЕС.

Снимка: БГНЕС

 Протестът, ден 104: "Отровното трио" готви изненада на премиера

В Бургас протестиращи замеряха с яйца централния офис на ГЕРБ в града. Акцията бе израз на недоволство от управлението на града. Отново беше поискана оставката на правителството и премиера Бойко Борисов. Гражданите се обявиха и против новата заповед за носене на маски на обществени места, предаде БНТ. 

От „Отровното трио“ вчера обявиха, че са подготвили изненада на министър-председателя Борисов и в 9:00 часа ще го причакат при ВИП терминала на летище "София". Изненадата обаче не се състоя, като нито премиерът, нито протестиращите бяха на летището тази сутрин. Борисов беше в Министерски съвет за редовното правителствено заседание. 

Коронавирусът в България: Маските на открито стават задължителни от четвъртък

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама