Определиха най-страшния филм по пулса на зрителите

20:10, 21 окт 20 / Любопитно 25 3145 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

В навечерието на Хелоуин учени определиха най-страшния филм на ужасите. От списание „Форбс” съощават на сайта си, че експерти от британската компания "BroadbandChoices" са измерили сърдечния ритъм на няколко десетки киномани по време на експеримент. 

Правят 3D филм за Чебурашка

Участвали са 50 души на различна възраст. Като част от проучването, киноманите са прекарали общо около 120 часа, гледайки 50 от най-популярните филми на ужасите. В същото време учените са сравнявали сърдечния ритъм на публиката, отчитайки разликата при гледане на по-спокойни и по-страшни сцени, предаде БГНЕС.

Според резултатите от изследването учените са идентифицирали 35 филма, на които публиката е реагирала най-активно. На първо място като най-страшен филм на ужасите е класиран филмът „Sinister” (от 2012 г.) на режисьора Скот Дериксън. По време на гледане на филма пулсът на зрителите е бил средно 86 удара в минута, което е с 32% по-високо, отколкото по време на покой (65 удара в минута). В същото време в един от най-страшните моменти аудиторията е била толкова уплашена, че сърцата им са биели със 131 удара в минута.

Отложиха премиерата на новия филм за Джеймс Бонд

Сред петте най-ужасяващи филма, според "Broadband Choices" са още „Insidious”, „The Conjuring”, „Hereditary” и „Paranormal Activity”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама