Протестът, ден 106: Студенти отново скандираха "Оставка"

21:54, 22 окт 20 25 3617 Шрифт:
Антония Руменова Автор: Антония Руменова

106-и ден на антиправителствени протести. На площад "Независимост" недоволните отново призоваха за оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, както и за предсрочни парламентарни избори.

Студенти от Софийския университет, УНСС, УАСГ и Техническия университет се събраха отново пред Алма Матер на протест. Демонстрантите разпънаха огромен транспарант с надпис „Оставка”. 

Снимка: БГНЕС

След демонстрацията пред централния вход на Софийския университет, студентите блокираха кръстовището пред Ректората. Стигна се до напрежение между младите протестиращи и шофьори, които се опитваха да минат по кръстовището.

Малко по-късно се отправиха към площад "Независимост", за да се присъединят към основния протест. Множеството блокира движението в Триъгълника на властта.

По-рано тази вечер от "Отровното трио" обявиха, че Ден 106 е посветен на "трибуната за студентите". Затова и микрофонът беше предоставен на десетки студенти, които призоваха всички млади хора да се включат в протестите.

След речите от трибуната пред фонтана на президенството, протестиращите се отправиха към Министерство на финансите, където хвърляха яйца и домати по сградата и скандираха "Оставка".

Бюджет 2021 - големи разходи без реформи

Организаторите от "Отровното трио" планират подобна акция и утре вечер, но "на друг адрес и с яйца от щраус".

106-ата вечер на антиправителствени протести в София приключи с традиционното блокиране на кръстовището на "Орлов мост".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама