COVID-19 по света: Франция и Гърция въвеждат вечерен час

19:40, 22 окт 20 25 2925 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

След 900 000 заразени във Франия бе обявен вечерен час за 9 града. Близо 46 милиона броя са хората, принудени да не излизат през нощта, предаде Франс прес, цитирана от БГНЕС.

Властите в Гърция също налагат вечерен час от 00:30 ч. до 5:00 ч. в региони, които принадлежат към нива на риск три и четири по четиристепенната система, а носенето на маски на открито става задължително за цялата страна.

Испания стана първата страна в Европа с един милион заразени с коронавирус. За последното денонощие бяха регистрирани почти 17 000 нови случая, с което беше премината границата от един милион. Броят на новозаразените се удвои в последните пет седмици, въпреки наложените стриктни мерки в най-засегнатите райони.

Коронавирусът по света: Турция обмисля нови ограничителни мерки

Великобритания и Италия са държавите с най-много починали от COVID-19 в Европа, като общият брой на заболелите там е по-малък, отколкото в Испания. Заради резкия скок на заразените лидерите на Европейския съюз ще дискутират проблема във видеоконферентна връзка на 29 октомври.   

Рекорден е броят на новозаразените и в Румъния. За последното денонощие случаите на COVID-19 са 4902 души, а починалите са 98 души. Потвърдените случаи от началото на пандемията са 196 004 души.

В Ирландия влязоха в сила стриктни ограничения заради разпространението на коронавируса, съобщи БНР. Те ще действат в рамките на шест седмици, като в страната ще бъдат затворени всички магазини, с изключение на тези за хранителни стоки и аптеките.

Министърът на външните работи на Белгия Софи Вилмес е приета в интензивно отделение, след като миналата седмица се зарази с новия вид коронавирус. Тя е постъпила за лечение в сряда вечерта, съобщи говорител на министерството. Министърът е в съзнание и е в стабилно състояние.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама