В рубриката „Вкусът на София“ заедно с Никола Петков, който дълги години е в бизнеса с нощни заведения и ресторанти, представяме емблематичните локации в столицата – ресторанти, барове и клубове, които не просто е препоръчително... а направо е задължително да посетите.
Никола работи в сферата на ресторантите повече от 20 години. Кариерата му стартира като барман в Tequila Club, Alibi и „Червило“. Той е един от тримата основатели на заведението Mood, което работи от години както в столицата, така и на морето. Никола е завършил средно образование в Москва, а висше в – УНСС със специалност Международни икономически отношения. Освен в сферата на ресторантьорството и нощните заведения, се е занимавал и с недвижими имоти.
Най-хубавото на това да си възрастен е възможността да купуваш торти винаги, когато си поискаш. А всеки софиянец знае и точното място - Co-Co Sweet and more.
Снимка: FB / CO-CO sweet and more
Co-Co Sweet and more отваря преди шест години на ул. „Ген. Гурко“ като малка, спретната и романтична сладкарничка, където всеки може да намери любимото си сладко изкушение. Но мястото доста бързо отеснява. Затова четири лета по-късно отваря врати заведението на ул. „Лъчезар Станчев“ 5 – в Софарма Бизнес Тауърс. То впечатлява с топъл и уютен интериор, който те кара да се чувстваш като удома си. Но най-хубавата част са сладката и солената витрина, където от пръв поглед си личи, че всичко е приготвено с много любов и желание.
„Момичетата, които могат да спасят положението“ – така клиентите на Co-Co Sweet and more виждат двете собственички – Рада и Диляна. Пред TOPNOVINI.BG те разказаха, че не са професионални сладкарки, но дълго време са в ресторантьорския бранш. И тъй като и двете имат деца, многократно им се е налагало да правят торти за рождените им дни. Така се заражда и вдъхновението и те си поставят една-единствена цел – торти, които са колкото красиви, толкова и вкусни. И вече шест години техните сладкари успяват да постигат целта с ежедневен труд и много любов. „Стараем се да задоволяваме всички капризи на клиентите си и винаги се съобразяваме с техните желания“, сподели Рада.
Снимка: FB / CO-CO sweet and more
Безспорно любопитство веднага буди името и заведението. Рада и Диляна разказаха, че то не е избрано случайно. „Co-Co“ са „Co-Рада“ и „Со-Диляна“, „sweet“ са тортите, а „more“ е всичко останало.
В Co-Co Sweet and more трябва да отидете, когато сте гладни. Просто защото ще искате да изядете всичко. И сладката, и солената витрина моментално привличат погледа и те карат да се чудиш кое по-напред искаш да опиташ.
Снимка: FB / CO-CO sweet and more
Като хит в менюто Рада и Диляна определят шоколадовата торта с маскарпоне и плодове. „Тя изгря още от началото на съществуването ни и до момента е хит“, обясни Диляна. Сред най-обичаните и предпочитани от клиентите са и Червеното кадифе, Торта Линд, както и Шоколадова торта с нутела и халва, която освен че е ужасно вкусна, е и различна и нестандартна.
Рада и Диляна разкриват и тайната на добрата торта - качествените продукти, както и това, тя да бъде прясна. Защото наложи ли се да постои в хладилника, вкусът на продуктите се променя.
В менюто на Co-Co Sweet and more винаги можете да откриете и сезонни предложения, съобразени с особеностите на конкретния период. Сега например са подвластни на есента и предстоящия Хелоуин и правят различни неща с тиква – например тарт с брюле от тиква. Ще има и специално декорирани за повода торти, меденки и бисквити с всички популярни за „страшния празник“ детайли – тикви, вещици, призраци и т.н.
Снимка: FB / CO-CO sweet and more
Соленото меню на Co-Co Sweet and more е също толкова изкушаващо, колкото и сладките предложения. То предлага разнообразие от предложения, сред които бурито с различни пълнежи, сандвичи с моцарела, брускети с печени мариновани зеленчуци и др. Предлагат се и бонбони с различни вкусове и тематични кошници за различните части от годината.
Заведението може да отговори и на най-взискателните вкусове. Любителите на по-здравословното хранене могат да отрият страхотни веган и безглутенови предложения на сладката витрина. Правят се и домашни лимонади и малинади с качествени продукти.
„Ако искате професионализъм, ако искате перфектната торта и ако искате детето да ви е щастливо от това, което си е поръчало - тогава се доверете на Co-Co Sweet and more. Страхотно отношение, страхотен краен продукт и много доволни клиенти - малки и големи. А ако имате време - отидете на място и опитайте и се насладете на голямото разнообразие, което се предлага на място. Ще ви е усмихнат и сладък целият ден“, заяви от своя страна Никола.
Снимка: FB / CO-CO sweet and more
Освен торти и храна на място или за вкъщи, Co-Co Sweet and more предлага и възможност за кетъринг и организиране на събития. В заведението всеки може да организира своето лично събитие, а бизнесът да организира кетъринг, кафе паузи, бизнес закуски и т.н. Капацитетът на мястото е за около 100 души, ако е тип коктейлно събитие, а за седящи – около 50. Локацията вечер предлага и възможност за по-висока музика. А друг огромен плюс са и местата за паркиране.
Рада и Диляна разказаха още, че най-голямото предизвикателство, което са имали, е била изработката на 9-етажна сватбена торта, която трябвало да бъде отнесена до хотел в Правец и там да бъде сглобена. Двете определят изживяването като „екстремно“, но най-сладко е било удовлетворението на щастливата булка.
Снимка: FB / CO-CO sweet and more
Както на всички в бранша, така и при тях кризата около коронавируса води до промени. Наложило се е да затворят заведението на ул. "Ген. Гурко", както и да намалят големината на тортите – от такива с по 50 парчета, те стават с по 10. Двете отдават това на празненствата в по-тесен кръг заради пандемията. „Борим се и ще оцелеем, защото сме упорити“, споделят двете с усмивка.
И за накрая оставяме и най-сладката новина – Рада и Диляна обмислят Co-Co Sweet and more да се появи и на още една локация в столицата. Къде обаче – предстои да разберем.
Снимка: FB / CO-CO sweet and more
Още от „Вкусът на София“:
„Вкусът на София“: Street Chefs – здравословните улични бургери
„Вкусът на София“: Manzo – ресторантът за месо
„Вкусът на София“: Forno Cipollini – пицата от Тоскана
„Вкусът на София“: Supa Star – домът на супите
„Вкусът на София“: Pastoccino – където храната е винаги прясна и адски вкусна
„Вкусът на София“: Story – новото любимо място на младите хора
„Вкусът на София“: Ventana – заведението, което разказва истории
Добави коментар