Големите кавички

16:30, 22 окт 20 / Големите кавички 25 2736 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (12 - 16 октомври)

След като генералният директор на БНР Андон Балтаков подаде оставка заради промени в Закона за радиото и телевизията, днес казусът влезе в дневния ред на депутатите и предизвика остър спор между управляващи и опозиция.

„Не приемаме обвиненията, че върху БНР е оказан политически натиск... Аз искам да видя кога г-н Балтаков ще каже, че той е бил притискан по какъвто и да е начин от когото и да било от управляващото мнозинството. През последните месеци БНР не е просто обществена медия, критична към управлението, тя е опозиционна медия. Не сме направили нищо, за да спрем това, въпреки че част от водещите излизат от рамката на закона, който ги задължава да не правят политически коментари в рамките на своите предавания. Единствените, които оказват натиск върху обществена медия, са „Демократична България“ и БСП. Те стоят пред БНТ преди „Панорама“ да казват кой може да гостува там и кой не може, какви въпроси трябва да се зададат. Ние не стоим нито пред БНТ, нито пред БНР“, отсече от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама