Павел Вълнев: Кукловодите си отиват, трябва да се съборят и куклите

10:30, 23 окт 20 / Политика 25 2573 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Павел Вълнев е предпримач, собственик на голяма спедиторска фирма в САЩ. Живее в Чикаго от 20 години. Той е семеен с две деца. Разказва, че е започнал бизнеса с брат си с камионче под наем. Той е единственият заместник на Цветан Цветанов в новата му партия "Републиканци за България" (РБ). 

В интервю за „Клуб Z” заяви, че точно сега е времето България да се подобри, но за всички. „Преди 5-6 години не намирах смисъл, мислех си - една птичка пролет не прави. Но тогава не виждах алтернативна група хора или партия, с които да направим нещо добро. Сега в "Републиканци за България" има такава енергия. В организацията са събрани доста хора, които никога не са били в политически партии, както и аз самият не съм бил. Политическото статукво тук има крайна нужда от промяна. Всички я чакаме цели 30 години“, коментира той.

Павел Вълнев от Чикаго стана зам.-председател на партията на Цветанов

Разбрах също, докато издържахме сами с брат ми BiT – Bulgarian International Television, че само с медия няма как да подобря нещата, дори да осигуря пълна свобода на журналистите. Затова трябва да вляза в политиката. Там могат да се направят реформи, остарелите закони да се сменят и да започне промяната. Има и друго – по естествен път кукловодите си отиват. Трябва да се съборят и техните кукли. Тогава държавата ще потръгне“, подчерта Вълнев.

Цветан Цветанов: Ще бъдем незаобиколим фактор в следващия парламент

На въпроса защо точно Републиканци за България, отговори: „Това е проект, насочен към всички, независимо от етноса. Това за мен е важно. По принцип съм против етническите и патриотичните партии, защото те разделят обществото и обслужват само политиците. Хората не печелят нищо. Важно е също, че РБ няма да бъде лидерска партия. Председателят има право само на два мандата. Ние изграждаме партия с бъдеще, а не структура, която просто участва в избори, за да уреди място на водачите си в политиката. Ето защо събираме много млади хора, една част живеят тук, а други идват от чужбина“.

Снимка: Юлиан Тодоров

По сегашните закони хора с двойно гражданство не могат да станат депутати или министри. „Това е недостатък на законодателството. Българите в чужбина трябва да могат да заемат политически постове. Ако вътре в България има 2 милиона работещи, още толкова са в чужбина, ако не и повече. Не губим ли работна ръка по този начин, като дискриминираме тези навън? Това не е ли въпрос на национална сигурност?“, попита Вълнев.

„Републиканци за България“ тръгва със 75% покритие в страната

Той беше категоричен, че нищо в биографията на Цветан Цветанов не го притеснява. „Имахме разговор с него, питал съм го дали има някаква зависимост – от ДПС, от олигархични кръгове. Той категорично ми заяви, че няма никакви зависимости, нито притеснения. За мен това беше достатъчно, за да работим заедно“.

Попитан каква е истината за телевизия Би Ай Ти и кой я купи, Павел Вълнев каза: Кой я купи – само мога да спекулирам, имам предположение, че са същите, които и в момента управляват“ и допълни: „Пробвах много варианти, не съм искал да продавам телевизията веднага. Докато продажбата остана единствен вариант, защото не беше нормално да продължавам само със свои лични средства да издържам скъпа медия и да виждам как не става така, както е навсякъде по света“.

До последния ден, в който телевизията беше под мой контрол, нямаше цензура и натиск за нищо. Сега, като се замислям на кого е пречила телевизията... Не вярвам да е пречила на ГЕРБ, ако не се броят отношенията между Сашо Диков и Борисов, заради които, предполагам, той не е давал интервю за нас, но пък другите от ГЕРБ идваха редовно. Останалите партии – също. Но има една партия, която никога не е стъпвала в студиото и дори кандидат-президента си не пусна да представим в специалните формати. Това е ДПС. Можем да тръгнем оттам и да търсим на кого е пречила телевизията. И то толкова е пречила, че я затвориха безжалостно“, заяви той.

 

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 07:45, 05 дек 20

Г-н Вълнев, всичко добре, но народа казва: "КАЖИ МИ КОИ СА ТИ ПРИЯТЕЛИТЕ ЗА ДА ТИ КАЖА КАКЪВ СИ ТИ!!!"
А аз ти казвам и предупреждавам...С ЛОШИ ПРИЯТЕЛИ (ЦВИНОКИО) СИ СЕ СЪБРАЛ....и сдружение с ЦВИНОКИО е все едно манджа с подправка фекалии!!!!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама