Директорът на БНР в оставка: Решението ми не е детинско или емоционално, имам принципи

18:54, 24 окт 20 25 1845 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Решението ми не е детинско, не съм го взел на базата на емоции. Аз не оказвам натиск. Аз имам ясни принципи. Това каза генералният директор на БНР в оставка Андон Балтаков в интервю за обществената медия.

"Последното нещо, което искам да оставя в обществото като усещане, е, че съм се предал. Не, не съм се предал! Но всеки ръководител знае какви лостове притежава, за да постигне определена цел. Аз съм стратег и виждам нещата в перспектива – тези неща, които могат да ме възпрат да изпълня това, което съм обещал в концепцията си. Не искам да виждат в мен човек, който ги е излъгал, че ще промени нещо", коментира още той.

Според Балтаков не оставката му трябва да е новината, а това, че нещо се е случило не както трябва и трябва да се променят основните  принципи, по които се формират тези неща. 

"Аз поех отговорност да катализирам процесите в БНР, така че то да стане наистина обществено. Аз имам няколко сериозни ангажимента към БНР – Сметната палата и да подготвя екипите за смяна на ръководството. Едни от основните рискови фактори, който могат да попречат на реализирането на концепцията ми, са външната среда, законодателството и законовата рамка, в която съществува БНР. Човек знае какво зависи и какво не зависи от него", посочи генералният директор в оставка. 

Балтаков заяви, че очаква да види дали ще има сигнал, че има воля законодателството да стане и да даде възможност на обществените медии да бъдат свободни и независими. "Сигналът, който чакам, е от хората, които направиха тази бъркотия – Министерството на културата. Как да съм сигурен, че това ще се случи. Тук въпросът е на доверие.“, каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама