Каракачанов: Премиерът е добре

13:23, 26 окт 20 25 2151 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Състоянието на премиера Борисов, който обяви, че е с положителна проба за коронавирус, е добро. Това каза военният министър и вицепремиер Красимир Каракачанов, който присъства на откриването на военно учение на полигона в Корен.

По думите на Каракачанов в момента не се налага функциите на министър-председателя да се поемат от някой от вицепремиерите. Засега не се налага и настаняването в болница на Борисов.

Бойко Борисов е с коронавирус

"Ако се наложи, армията може да разгърне полеви болници, за които вече беше направена тренировка през пролетта", каза още военният министър, цитиран от bTV. ВМА е осигурила още едно отделение за лечение на заразени с коронавирус.

По-рано директорът на „Пирогов” проф. Асен Балтов заяви пред Нова телевизия, че състоянието на премиера е стабилно, ще го лекуват от ВМА.

Снимка: БГНЕС

Той коментира и свалената от РЗИ-София карантина на първите мъже в държавата. Виждате, че 5 дни от събитие до сваляне на карантината не са достатъчни. Минимум 7 до 10 дни. Даже карантината трябва да е 10 дни за всички контактни от първа линия. В рамките на 5 до 7 дни симптомите може да се скрият, да не ги хване дори PCR тест”, обясни проф. Балтов

Президентът Радев ще се окаже, че е контактен от първи ред на президента Дуда, според мен трябва да е в 10-дневна карантина. Това е мое лично медицинско виждане”, заяви той. 

Президентът няма коронавирус, Борисов ще търси "доброжелателите"

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама