Българин в Китай: Разказ от първо лице за мерките след овладяване на пандемията

11:22, 26 окт 20 / Свят 25 1934 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ситуацията в Китай е овладяна. Нови случаи на коронавирус се регистрират при чужденци, които се прибират от Европа. Местни огнища като цяло не са се появявали от няколко месеца. Това каза Кирил Кирилов, живеещ в китайската провинция Дзянсу, пред БНР.

„В нашата провинция нещата са спокойни, имахме един чужденец, който се прибра от Италия и разбрахме, че имал контакт в автобуса от летището към разпределителен център за карантиниране. Всички ние в последствие бяхме карантинирани в специален лагер, там ни направиха тестове и стояхме три дни там“, обясни той.

COVID-19 по света: Извънредно положение в Испания до май

Кирилов уточни, че повечето случаи се проверяват още на летището и чужденците се карантинират поне за 14 дни.

„Маски се носят се носят в целия обществен транспорт и там се правят щателни проверки. В самите населени места почти всички мерки са отпаднали - 90 на сто, с изключение на обществените места, маски не се носят почти никъде. Преди месец бяха намерили 10 души, заразени в една провинция на север, но за една седмица тестваха 11 милиона души и се оказа, че няма разпространение, само петима души намериха“, посочи той.

Дисциплина, технологии и организация – това се прави в Китай. Хората следват модела и не се съпротивляват срещу мерките. И още, за разлика от Европа, тук хората вярват на правителството си и затова мерките се спазват по-лесно“, обясни българинът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама