Борисов: Няма промяна в здравословното ми състояние

09:35, 27 окт 20 / Политика 25 2312 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов разкри подробности за здравословното си състояние

"Благодаря на всички, които проявяват внимание и подкрепа. Няма промяна в здравословното ми състояние: все още съм със симптоми на общо неразположение", написа той в профила си във Facebook.

Бойко Борисов е с коронавирус

"Лекувам се като всеки български гражданин, на който е предписано домашно лечение от личния му лекар. Общото ми състояние не ми пречи да продължавам да изпълнявам служебните си задължения. Уверен съм, че нашето общество, водено от нашите лекари, които са едни от най-добрите в света, ще премине и през това изпитание. Спазвайте мерките и се пазете", добави още премиерът. 

Европейските лидери не останаха безразлични към новината, че българският премиер е заразен с коронавирус.

Първи пожелания за оздравяване към Борисов отправи израелският му колега Бенямин Нетаняху. „До моя приятел Бойко Борисов изпращам моите най-добри пожелания за бързо възстановяване и крепко здраве“, написа той в Twitter. От своя страна, нашият премиер му отговори, че стриктно ще спазва препоръките на здравните власти.

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен също пожела бързо възстановяване на Борисов. „Мислите ми са с вас и всички онези, които сега се борят с болестта. Грижете се добре за себе си“, написа тя в Twitter.

„Скъпи приятелю, желая ти бързо и пълно оздравяване и много сила! Ще победиш”, написа сръбският президент Александър Вучич. Своите благопожелания към българския премиер изпратиха и австрийският канцлер Себастиан Курц и словенският премиер Янез Янша.

"Пожелавам на премиера Бойко Борисов бързо възстановяване“, написа в Twitter съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Робърт О'Брайън.

Преди Борисов редица световни лидери също се заразиха и излекуваха от коронавируса. Сред тях бяха американският президент Доналд Тръмп, британският премиер Борис Джонсън, бразилският президент Жаир Болсанаро и полският му колега Анджей Дуда, премиерът на Русия Михаил Мишустин и британският престолонаследник принц Чарлз.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама