След ремонт за 1,5 млн. лв столичен булевард е като минно поле

10:14, 28 окт 20 / София 25 2539 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Година и половина след основния ремонт на трамвайното трасе по бул. "Константин Величков", то е пълно с дупки, пукнатини, пропадания и оголени релси, алармират от „Спаси София“ и припомнят, че за ремонта на столичния булевард са похарчени 1,5 милиона лева.

Снимка: "Спаси София"

Въпреки многобройните дефекти, общината не си е мръднала пръста да изиска качествен ремонт на ремонта за сметка на изпълнителя, нито е предявила гаранцията. Дори не са съставени констативни протоколи за дефектите, за да може бъде защитен общественият интерес по съдебен ред и кметът за пореден път чака гаранцията на изпълнителя да изтече“ , твърдят от „Спаси София“.

Градските активисти казват, че са уведомили столичния кмет Йорданка Фандъкова и са поискали да потърси компенсация от фирмата-изпълнител, но им е отговорено, че всички дефекти и проблеми, които са констатирани, са отстранени.

"Вижте снимките и преценете сами дали казаното от Фандъкова е истина или поредната долна лъжа. Бездействията на Йорданка Фандъкова обричат София на невиждан досега застой - харчат се милиарди, без да се решават проблеми, докато другите европейски столици ни задминават във всички възможни направления", пишат от "Спаси София".

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 08:33, 29 окт 20

Тъй като ми се налагаше, всеки ден минавах по булеварда за времето на ремонта му. През тези пет-шест месеца, постоянното присъствие бяха няколко цветнокожи работници, които очевидно скучаеха ... Още тогава ми беше ясен резултата от този "ремонт"! А едва ли ще е новина, ако обявите името на фирмата и се поинтересувате за връзките и с властта ....

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама