Бюджет 2021 ще направи хората по-бедни, а бизнесът ще има нужда от интубиране, убедена е Манолова

14:05, 28 окт 20 / Политика 25 2727 Шрифт:
Редактор:

Бюджет 2021 ще направи хората по-бедни, а бизнесът ще има нужда от интубиране. В този бюджет няма пари за обикновените хора и за бизнеса. Това заяви пред журналисти в Пазарджик председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова.

"Има за цел купуване на гласове. Добавката от 50 лв. към пенсиите ще е до изборите през март, а детските надбавки за разчетени до края на 2021 г., вероятно с оглед президентските избори. След март всички, които получават пенсия от 300 до 1000 лв., ще взимат по-малко пари", убедена е Манолова.

Дончев защити бюджета - изпълнявал препоръките на Радев... от пролетта

Тя е категорична, че с новия бюджет фирмите, близки до властта, ще получат повече средства, което е жалко и безотговорно. "Предвидени са 840 млн. лв. допълнително за асфалт, пътища и ремонти на пътища. Тези пари държавната „Автомагистрали“ ги разпределя без търг, условия и цена до фирмите, наредени на трапезата на властта. Заобикаля се Законът за обществените поръчки, затова фирмите, които правят пътищата, са едни и същи", обясни Манолова и допълни, че помощта трябва да прехвърли приятелския кръг и да стигне до малкия бизнес и обикновените граждани.

Манолова подчерта, че хората на първа линия не получават подкрепа, но заплатите на администрацията са увеличени с 30%. Медицинските специалисти на първа линия не получиха 1000 лв. допълнително. Няколко сестри си делят 1000 лв. помежду си. Полицаите също са прави да искат увеличение на заплатите, допълни тя.

Снимка: canstockphoto

Манолова заяви, че основният проблем на хората в Пазарджик и в цялата страна са ниските доходи. "Приоритет на „Изправи се.БГ“ е повишаване доходите на българските граждани. Минималният месечен доход за работещ човек да стане 1000 лв. чрез гъвкаво работно време и въвеждане на минимална почасова ставка и преизчисляване на всички пенсии на база осигурителния доход от 2017 – 2018 г. Настояваме за подкрепа от държавата за бизнеса, която да е под условие за запазване на работните места и повишаване на доходите", обясни председателят на „Изправи се.БГ“.

Тя даде пример с Румъния, която през 2007 г. беше наравно с България, но след повишаване на доходите държавата не се е „счупила“.

Манолова показа трафопост с 600 фалшиви регистрирани избиратели

"С Отровното трио и „Има такъв народ“ се обединихме за противодействие на изборните манипулации. Това не е по силите на един субект или на една партия. Ще създадем мрежа от застъпници в близо 12 хил. секции в страната, за да гарантираме честността на изборите", заяви Манолова относно работната среща за честността на изборите, организирана от Отровното трио.

Тя заяви, че „Изправи се.БГ“ ще се яви на следващите парламентарни избори с партньорска мрежа, която включва граждански организации, инициативни комитети и няколко партии – ДБГ, „Волт“, Земеделски Народен съюз, социалдемократи, движение „ДНЕС“, „Нова алтернатива“ и движението на Татяна Дончева. "Отворени сме и за други субекти. При нас са добре дошли и леви, и десни", каза Манолова.

 
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама