За Борисов бюджетът не е предизборен, а следизборен

15:15, 28 окт 20 / Политика 25 2211 Шрифт:
Антония Руменова Автор: Антония Руменова

Ние не правим предизборен бюджет. Това е следизборен бюджет, за да може да има хора, които да продължат да работят и да живеят в България, обяви премиерът Бойко Борисов във Facebook видео, в което се включиха още вътрешният министър Христо Терзийски, социалният министър Деница Сачева и военният министър Красимир Каракачанов. 

Бюджет 2021 - големи разходи без реформи

"Изработихме програми, намерихме средства през европейските програми, през компенсаторни механизми и по всички възможни начини, включително и с данъчни отстъпки. Във всички системи добавихме повече пари, за да може да преодолеем тази ужасяваща пандемия и ни обвиняват, че правим предизборен бюджет“, коментира министър-председателят.

Борисов посочи, че не вижда основание в критиките, че води държавата към хаос, създавайки толкова големи разходи в условията на пандемия. "С какви очи тази партия, заради която платихме милиарди за АЕЦ „Белене“, фалита на КТБ и за компенсациите на ТЕЦ-овете, сега ни обвинява", попита той. 

Премиерът определи Бюджет 2021 като изпълним и обърна внимание, че коя партия ще го изпълнява зависи от българския народ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама