Банов няма да оттегли спорния медиен закон

20:32, 28 окт 20 / Политика 25 1978 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Mинистърът на културата Боил Банов няма да оттегли законопроекта за промени в Закона за радио и телевизия, стана ясно след среща между Банов и директора на БНР Андон Балтаков. Министърът посочи като причина за отказа си да оттегли законопроекта фактът, че през лятото е имало подписка срещу промени, свързани с мандатите на генералните директори.

Шефът на БНР подаде оставка и поиска тази на министър Банов

Предложените от ведомството за обществено обсъждане промени станаха повод директорът на БНР Андон Балтаков да депозира оставката си пред Съвета за електронни медии (СЕМ), защото по думите му каченият проект не отговаря на този, около който се е обединила работната група, изготвила промените. Проектът беше представен за обществено обсъждане миналия понеделник, като в него акцент са новият начин за финансиране на двете обществени медии - Българската национална телевизия и Българското национално радио. В него, по думите на Балтаков, отсъстват текстове за това как се управляват БНТ и БНР и конкретно разпоредби, свързани с управителните съвети, предаде "Дневник".

След трийсетминутната среща до компромис от двете страни не се стигна. Утре предстоят срещи между министерството, СЕМ, и БНТ. 

АЕЖ призова Банов да оттегли медийния закон

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама