Цветанов: Наблюдаваме промяна в поведението и позициите на правителството по ключови теми

08:11, 29 окт 20 / Политика 25 1580 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Обиколката на Цветан Цветанов и Павел Вълнев премина и през Добричка, Шуменска и Варненска област. В препълнена зала в хотел Rosslyn Hotel Dimyat във Варна председателят и зам.-председателят на Републиканци за България се срещнаха със симпатизанти от областта.

Зам.-председателят Павел Вълнев изтъкна мотивите си да се включи в политическия проект. Основното за него е, въпреки че 20 години живее и работи в Америка, желанието му е повече българи зад граница да се върнат в България, а ако не, то поне да инвестират в Родината си.

Съдът регистрира Републиканци за България

Аз влизам в политиката, не да искам и да взема нещо, а да помогна с каквото мога. Искам да има повече условия за развитие на българите“, заяви зам.-председателят на партията. Той уточни, че не иска да стане депутат и изтъкна, че е с двойно гражданство, но това не означава, че ще остане пасивен и няма да е съпричастен с проблемите в страната, затова влиза в политиката.

Председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов благодари на всички учредители на партията от Варна, както и на участващите активно в структурирането ѝ в областта.

Панайот Кискинов ще отговаря за Републиканци за България за област Варна, Младен Македонски за община Варна, а Веселин Василев от Изпълнителния съвет на партията ще поеме фунците за координацията между областите Русе, Търговище, Силистра, Разград, Добрич и Варна.

Цветанов: Републиканци за България e eдинствената алтернатива на статуквото в област Шумен

До дни ще заработи централният офис във Варна, а след това и тези по кварталите на града.

Според Цветанов най-важно е разширяването на структурите на ПП „Републиканци за България“ и да се обърне внимание към негласуващите граждани, изповядващи идеи център-дясно.

„Републиканци за България“ ще е гарант за евроатланстическия път на страната и доказателството за това е, че позицията за прокарването на руските проекти от страна на правителството, както и рискът, който пое страната ни със заема от 3 млрд. лв. за изграждането на „Турски поток“ и извеждането като приоритет на АЕЦ „Белене“, в третия управленски мандат на ГЕРБ, няма да се повторят.

Цветанов попита кога правителството е откровено към избирателите си и даде за пример, че през първия управленски мандат ПП ГЕРБ е била за прекратяване на изграждането на АЕЦ „Белене“, а сега е променила рязко позицията си.

Необходимо е да се обърне внимание на енергийните проекти и да има реалната диверсификация.

„Основен приоритет за Републиканци за България ще е да бъдем част от силна и обединена Европа и да подкрепяме силното трансатлантическо партньорство със САЩ, което ще е гаранция за сигурност и развитието на страната ни“, подчерта председателят на партията.

Цветанов: Нека ГЕРБ да не преминава границата

Цветан Цветанов изтъкна и други теми, по които наблюдаваме промяна в поведението и позициите на правителството и това са Триморието и изграждането на 5G мрежите, които изведнъж се превърнаха в приоритети. Това е правилно, но закъсняло решение.

Обиколката на Цветанов и Вълнев продължава в Бургаска област.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама