ЛиЛана излиза на свобода срещу 40 000 лв. гаранция

17:46, 29 окт 20 25 2176 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Апелативният спецсъд освободи срещу 40 000 лв. певицата Лиляна Деянова, по-известна като ЛиЛана. Миналата седмица първа инстанция реши, че тя трябва да бъде извън ареста с най-леката мярка за неотклонение - подписка, но магистратите определиха гаранция. Решението на съдебния състав е окончателно и не може да бъде обжалвано, но е подписано с особено мнение на съдия Росенова, съобщи „Дневник“.

Лиляна Деянова, съдружникът ѝ Мартин Димитров, брат ѝ Александър Деянов и още двама души бяха задържани на 25 април по обвинение за участие в организирана престъпна група за злоупотреби с евросредства.

ЛиЛана призна, че познава Васил Божков, но нямат общ бизнес

През юни на Лилана бе повдигнато ново обвинение. То е за продължаващо престъпление за периода от 1 януари 2017 г. до 31 май 2019 г., че в София чрез две отделни деяния като управител на "Нованор" ООД тя представила неверни сведения пред Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" към Министерството на икономиката в рамките на две процедури, като в резултат са получени средства от еврофондовете за над 1 354 000 лв.

Малко след акцията адвокатът на Лилана Николай Хаджигенов заяви, че арестите водят към разследването на хазартния бизнесмен Васил Божков. Брат ѝ Александър Деянов и съдружникът й Мартин Димитров също бяха освободени от ареста под парична гаранция от 100 хил. лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама