Облачно и с превалявания

07:00, 31 окт 20 25 1941 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

В събота облачността над страната ще е значителна, на места главно в източната половина от страната и планинските райони ще има слаби превалявания от дъжд. Ще се задържи ветровито, с умерен до силен вятър от северозапад, в източните райони - от северсевероизток. Минималните температури ще бъдат между 4 и 9 градуса, а максималните ще бъдат между 13 и 18 градуса.
Атмосферното налягане е и ще се задържи близко до средното за октомври.

Над Черноморието облачността ще е значителна и на места ще превалява дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 14-16 градуса.
Температурата на морската вода е 19-20 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Снимка: CanStockPhoto

Над планините облачността ще е значителна и на места ще превалява дъжд, над 1800 м - сняг. Ще духа силен, по билата - и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9 градуса, на 2000 метра - около 1 градус.

В неделя вятърът ще отслабне, облачността ще се разкъсва, над по-голямата част от страната - и ще намалява, по-значителна ще се задържи преди обяд над североизточните и планинските райони. На отделни места там все още е възможно да превали слаб дъжд. Температурите още малко ще се понижат.

В понеделник ще преобладава слънчево време, през деня ще се затопли и максималните температури ще са между 15 и 20 градуса, но сутринта ще бъде доста хладно. По-късно през деня от запад отново ще започне увеличение на облачността.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама