COVID-19 по света: Германия обяви цяла България за рисков регион от 1 ноември

16:35, 30 окт 20 25 3069 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Oт 1 ноември Германия обявява цялата територия на България за „рисков регион“, което налага ограничителни мерки за пътуващите от страната ни граждани. За всички, които пристигат в Германия от „рисков регион“ и през последните 14 дни са имали престой в такъв, е в сила задължително изискване за тест за коронавирус. Само наличието на отрицателен тест е основание за освобождаване от 14-дневна домашна карантина, съобщиха от Министерството на външните работи.

Огромни задръствания се образуваха в Париж в последните часове преди Франция да влезе в режима на строги ограничения за втори път тази година. Хората ще могат да напускат домовете си за работа, посещение при лекар или за пазаруване. Много парижани предпочитат да изкарат карантината в провинцията и бързат преди началото на вечерния час в 21.00 часа, съобщи БНТ.

На левия бряг на Париж терасите на кафенетата бяха пълни предимно с млади хора, възползващи се от последния си шанс да изпият легално по питие с приятелите си. Баровете, ресторантите и салоните за красота затварят врати, защото според френските власти това е единственият начин за спиране на новата вълна от коронавирус.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мерките сега ще бъдат малко по-леки, отколкото през 55-дневната карантина през пролетта. Те ще останат в сила до 1 декември, но действието им може да бъде удължено, ако няма подобрение в епидемичната обстановка.

Гърция повиши до ниво 4 (червено), а именно „повишен риск“, районите на Лариса, Солун и Родопи. Така заедно с Касторя, Янина, Козани и Серес „червените“ области стават седем, като не се изключва в най-високата степен на риск да бъдат включени и други области. Към момента в Гърция е въведено временно ограничение на движението в нощните часове. В интервала между 00:30 ч. и 05:00 ч. през ГКПП „Промахон“ не се пропускат граждани с туристически цели. Изключение се прави за товарните автомобили, напомниха от външното ни министерство. 

Русия регистрира нов рекорд при заболелите с коронавирус - над 18 000.

САЩ също белязаха рекорд – над 21 000 новозаразени. За трети път през октомври смъртните случаи са повече от хиляда за денонощие.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама