Партия „Републиканци за България“ осъди поредния терористичен акт във Франция

17:24, 30 окт 20 / Политика 25 2159 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Във връзка с извършения терористичен акт на 29 октомври 2020 г. в базиликата „Нотр Дам” в Ница, Франция, ние от Републиканци за България остро осъждаме поредния акт довел до загуба на три човешки живота. Присъединяваме се и подкрепяме лидерите на 27 държави от ЕС, които призоваха света „да работи за диалог и разбирателство между общностите и религиите, а не за разделение“ и изразяваме своята солидарност с френската държава, посочиха от партията.

Трима души са убити при нападение с нож във Франция

„От Републиканци за България сме шокирани от терористичните действия, обхванали Франция, и се обявяваме срещу атаките и уронването на общите европейски ценности. Свидетели сме на началото на остър религиозен конфликт и опасна бруталност сред обществото във Франция. Извършената терористична атака в Ница е резултат от примера, даден от терориста, убил учителя Самуел Пати в парижкото предградие. Длъжни сме да се замислим за предизвикателствата, пред които са изправени обществата ни, и да не забравяме, че човешкият живот, права и свободи, върховенството на закона, демократичните ценности и институции са гарант за начина на живот в свободния свят, който сме длъжни да съхраним“, се посочва още в позиция на партията.

Републиканци за България призовават да бъде спрян този световен терор, на който сме свидетели не само през последните седмици, но и през последните години. Всеки гражданин в евроатлантическото пространство трябва да има свободата да изповядва и изразява мнението и вижданията си, но това не трябва да е с цената на неговия живот.

Нападателят от Ница е 21-годишен тунизиец

Недопустимо е обществата да разрешават проблемите и различията си чрез тероризъм. Необходимо е да сме безкомпромисни в борбата с тероризма, за да защитим сигурността на гражданите“, посочват от Републиканци за България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама