Коронавирусът в България: 25 микробуса на МВР ще помагат на Спешната помощ в София

20:40, 01 ное 20 25 3245 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Държавата предприема спешни мерки след казуса с 33-годишния мъж, който почина, докато чака медицинска помощ.

Осигурени са 25 микробуса от системата на МВР, които ще бъдат на разположение на Бързата помощ в София. За всеки микробус е предвиден шофьор, както и втори човек, обучен на първа долекарска помощ.

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов ще разговаря и с частните линейки, за да могат и те да се включат. Заради многото сигнали напоследък,  се случва спешните медици да закъсняват, а понякога това може да е фатално.

Само за вчера и днес до обед сигналите, които са  получили в Бърза помощ в София, са 1283. От тях 286 са за лица със съмнения за COVID-19  или за доказан такъв, съобщи Нова телевизия. Спешните екипи, които път днес през деня са били на смяна, са 20, вчера - 17.

Собствениците на частни линейки още преди дни обявиха, че могат да помагат. Към момента, трудно успяват да се включат в борбата срещу вируса, тъй като нямат достъп до системата, която показва къде има свободни легла. По тази причина в много от случаите, в които все пак отиват на адрес, започва обикаляне по лечебните заведения.

Кметът на Пловдив е приет в болница заради усложнения от коронавируса

Кметът на Пловдив Здравко Димитров е постъпил в болница. Той беше под карантина с положителна проба за COVID-19, но състоянието му рязко му се е влошило. Положителният тест на Oимитров стана ясен преди седмица.

През изминалото денонощие се е почувствал зле. Кметът е вдигнал висока температура и се наложило приемането в болница, предаде Нова телевизия.

В здравното заведение са му направени изследвания, както и снимка на белия дроб. Преценено е, че е по-добре лечението му да бъде продължено в специализирано заведение. Самият кмет обяви, че лекарите полагат всички усилия, за да го стабилизират.   

Снимка: БГНЕС

1803 новозаразени с COVID-19

1803 са новите случаи на заразени с коронавирус при направени 7259 PCR теста, сочат данните на Единния информационен регистър. Това означава, че положителни са пробите на 24,8% от изследваните.

33-годишен мъж с COVID-19 почина, чакал линейка с часове

В болница се лекуват 2612 от заразените, а от тях в тежко състояние и в интензивни отделения са 166 души.

Излекуваните за последните 24 часа са 168, а починалите са 25 души, като така общият брой на жертвите става 1279.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама