Изтребителите не стават за линейки

14:10, 02 ное 20 / Политика 25 2600 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

През лятото правителството се заинати като магаре на мост и не подаде оставка. То, правителството или магарето, както искате го наричайте, ни каза, че оставка няма да има, защото идва тежка икономическа и здравна криза и само то може да се справи с нея. Никой друг. И ето че кризата дойде, а правителството, което имаше невъобразимото самочувствие, че единствено то може да се справи с нея, се проваля катастрофално, коментира във Facebook шоуменът Слави Трифонов.

Правителството си спечели време с хвърлянето на пари от джипката, но видимо не е използвало спечеленото време да се подготви за здравната криза. Всъщност, правителството използва времето да спаси само себе си, а не да се подготви да помогне на всички. Което е негова основна задача и мисия“, заяви той.

Коронавирусът в България: Повече линейки в София и проверки на лабораториите

Резултатите от това са плачевни - през телевизора здравният министър умолява болниците да не отказват прием на пациенти с Ковид, а пациенти с Ковид умоляват да ги приемат в болница, защото умират. И умират. Щото нямало места“, посочи Трифонов и допълни: „И това се случва, въпреки че според данни на Националния оперативен щаб още от март, в момента трябва да има около 5000 свободни легла за заразени с коронавирус в некритично състояние и над 1000 свободни легла в интензивните отделения за хора в критично състояние“.

Къде са тези легла? Закрихте ли ги? Или леглата ги има, но няма лекари и сестри? А какво направихте за лекарите и сестрите? Вдигате предизборно заплатите на раздутата си администрация, включително на някаква агенция по сортоизпитване и семеконтрол, щото била на първа линия за коронавируса, а сестрите отново да си стоят с мизерните заплати“, коментира още Слави Трифонов.

Как стигнахте дотам, че сега искате бусове на жандармерията, бусове на пожарната и такситата да станат линейки? Да, изтребителите и военните кораби определено не стават за линейки“, пише още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама