Радев и Борисов влязоха в схватка за мерките срещу COVID-19

18:39, 03 ное 20 / Политика 25 2932 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Докато правителството се разхождаше по всевъзможни магистрали, багери и кравеферми, беше изпуснато важно време за много отговорни действия. Това заяви президентът Румен Радев пред медиите във връзка със ситуацията около коронавируса.

Борисов призова правителството и народа да действат като юмрук срещу пандемията

„Едно правителство, което цели да оцелее ден за ден, не може да предприеме такива мерки и реалността го доказа. Сега виждаме панически мерки, комсомолски ентусиазъм. Другите държави минаха през фазата на по-меки мерки, но взети навреме“, коментира държавният глава.

Радев обясни, че неговата карантина е изтекла вчера. Той се самоизолира, след като главният му секретар Димитър Стоянов се оказа заразен с COVID-19. Държавният глава призова хората да спазват мерките и „да не разчитат на телевизионни спасители“.

Осем месеца хаос, грешки и бездействие

„Многократно призовах правителството да подаде оставка. Не може правителство, чиято единствена цел е собственото оцеляване, да води страната през такава сложна криза – здравна, социална, икономическа. Пропуснато беше ценно време, за да се направи необходимата подготовка. Сега виждам панически действия“, коментира президентът.

Няколко часа по-късно премиерът се включи с видео във Facebook и отговори, че не приема оценки от човек, който наруши изричните препоръки на ген. Венцислав Мутафчийски учението на "Корен" да не се провежда.

"ВМА е пълна с генералитет, войници и офицери и продължава да ми се размахва юмрук - с какво право, не знам. Да отидеш да награждаваш, за да кажеш, че трябва да си отидем. А кой да дойде? СМС-а, ама той първи се скри в болницата. Или онзи със съдебните дела по телефона? Мога да ти отговоря така - защо, бе човек? Дай два-три месеца, ще биете, ще управлявате, ако сте силни. Ако не сте, ще стане обратното", каза Борисов.

 

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Анонимен 16:00, 03 ное 20

Кои държави визира Радев? Италия? Испания? Великобритания? Франция? Германия? Швеция? Белгия? Холандия? Швейцария? Гърция? Турция? Русия? Израел? Румъния? Сърбия? САЩ? Бразилия? Като ни призоваваха да спазваме мерките, той защо не ги спазваше и дори подкрепяше неспазването им? Сега пък призовава да ги спазваме!!! Голям обединител!!! Телевизионен обединител!

2 Анонимен 16:06, 03 ное 20

Във времето на действия, Радев подстрекаваше за свалянето на правителството. Сега щяхме да сме със служебен кабинет от негови хора. Този кабинет щеше да има една единствена цел: организирането на предсрочни избори. Никой нямаше да бъде отговорен за текущите проблеми: здравни, образователни, енергийни, външнополитически, антитерористични и т.н.

3 Анонимен 18:54, 03 ное 20

Да не забравихте, че и премиера се разхождаше нагоре надолу без маска и прегръщаше/ръкуваше с хора, а сега се прави на по праведен от господа ...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама