Свидетелство за съдимост вече може да се заяви и през мобилния телефон

15:29, 03 ное 20 25 2342 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

От днес свидетелство за съдимост може да се заяви и получи от Министерството на правосъдието чрез отдалечени и квалифицирани е-идентификация и е-подпис на българската компания Evrotrust Technologies. С мобилното приложение на компанията гражданите могат да поискат електронно свидетелство за съдимост директно през мобилния телефон - най-бързият и удобен начин за получаване на административна услуга, спестяващ време и средства, и осигуряващ безопасна среда в условията на COVID-19.

Електронното свидетелство за съдимост има същата сила като свидетелството за съдимост, издадено на хартиен носител. Е-документът може да бъде заявен 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата на сайта на Министерството на правосъдието. Електронните свидетелства за съдимост се издават на български и на английски език. Всички български граждани, които не са осъждани и са родени на територията на страната, могат да поискат документа с отдалечен квалифициран е-подпис на Evrotrust, независимо дали се намират в България или в чужбина. 

Sutherland Bulgaria дигитализира процеса по обработката на документи и наемането на служители

Електронният подпис на Evrotrustе напълно законен и равностоен на саморъчния подпис на хартия. Приложението отговаря на всички изисквания и стандарти за информационна сигурност. Evrotrust използва автоматизирано разпознаване чрез технология за 3D биометрия на лицето през камерата на телефона и чрез документа за самоличност. Мобилното приложение на Evrotrust може да бъде свалено безплатно от Google Play или App Store на всяко смарт устройство - телефон или таблет с операционна система iOS и Android. Към момента повече от 100 хил. потребители използват приложението на компанията.

"Съвместната ни работа с Министерството на правосъдието за пореден път показва, че Evrotrust е мощен инструмент за дигитализация на услугите на държавната администрация, което носи огромни ползи и предимства за гражданите и бизнеса. В условията на епидемия от коронавирус отдалечените е-идентификация и е-подпис дават възможност на хората безопасно да заявяват и получават административни услуги. Очакваме постепенно всички институции да интегрират Evrotrust”, заяви проф. д-р Георги Димитров, член на Съвета на директорите на Evrotrust.

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Gregorybum 00:05, 06 апр 23


Helpful content. Cheers!
how to write critique essay https://writingpaperforme.com phd thesis library https://helpmedomyxyzhomework.com

2 Andrewfuexy 00:06, 06 апр 23


Factor well considered.!
paper writing services essay service thesis proposal writing service best resume writing service in usa

3 Nathangex 08:55, 12 апр 23


Incredible loads of superb tips!
write a summary for me what do i write my college essay on write a paragraph for me using these words

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама