„Вилидж пийпъл“ ще съдят Доналд Тръмп

11:54, 06 ное 20 / Свят 25 2048 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

В близките дни адвокатите на популярната група „Вилидж пийпъл“ ще подадат съдебни искове във Франция и в САЩ за неправомерното използване на парчето им YMCA от страна на американския президент Доналд Тръмп.

"През последните дни на кампанията за избор на президент на САЩ световноизвестният хит YMCA на състава "Вилидж пийпъл" беше широко използван без разрешение от кандидата Доналд Тръмп и неговия екип по време на митинги и като саундтрак на видеоматериал, разпространен из целия свят", написа в комюнике адвокатът на бандата Ришар Малка, съобщи Нова телевизия.

Този диско хит, който накара навремето цялата планета да танцува, беше написан през 1978 година от двама французи - Жак Морали и Анри Белоло, и от един американец - Виктор Уилис.

Намалява разликата между Байдън и Тръмп в Джорджия и Пенсилвания

По време на кандидатпрезидентската си кампания, Доналд Тръмп завършваше своите митинги именно с това парче. Във вторник той пусна в Twitter монтаж от кадри от свои срещи с избиратели, в които се вижда как прави няколко танцови стъпки под звуците на YMCA. С този клип Тръмп подканваше американците да гласуват за него.

Адвокат Малка изтъкна, че екипът на настоящия президент неправомерно е използвал песента за политически цели и държащите правата ѝ в никакъв случай не биха разрешили използването ѝ, ако бяха потърсени по законния ред. Юристът определи действията на щаба на Тръмп като кражба на интелектуална собственост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама