Байдън ще спечели, но победата му няма да е чиста

14:00, 07 ное 20 / Политика 25 1628 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Байдън ще спечели, но победата му не е чиста. Това каза пред БНР политическият анализатор Валентин Вацев, като уточни, че се наблюдават твърде много нарушения на здравия разум и логиката, но победата му е реална. Той посочи, че не очаква гражданска война след обявяването на победителя от изборната надпревара, но подчерта, че американското общество остава много разделено.

"Днес САЩ са постмодерна държава и няма да има въоръжени групи от хора, които на полето да се стрелят в бойни редове, но ще има през деня и през нощта въоръжени сблъсъци, ще се лее кръв и американското общество няма да може да се отпусне от великото напрежение около изборите. Не виждам на хоризонта дни, когато тези конфликти ще бъдат потушени“, категоричен е Вацев.   

Международният анализатор прогнозира силно влияние на американските промени върху българската вътрешната политика. Според него това влияние няма да се усети веднага, но до края на годината ще бъде очевидно. По думите му партиите на Христо Иванов и "СДС-остатъчни" няма да са склонни да прощават на Бойко Борисов да дострои "Турски поток".

Изборите в САЩ: Байдън на косъм от победата, Тръмп оспорва резултата

Вацев прогнозира, че особените бонуси от поврата в американската политика ще дойдат за българските сили, които са свързани с демократите в САЩ.

"Това е партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България". Те получават огромен бонус в бъдещите избори в България, предполагам, че те са пили шампанско още вчера. Може би ще успеят, не е късно, за да информират Вашингтон, че те са техните хора в България", каза той.

"Глобалисткият проект на Америка отново набира сили", посочи още той.

"Новите отношения на САЩ с Европа ще напомнят удивително старите - преди Тръмп. Засилване на глобалистките импулси в общоевропейското ръководство, което е парекселанс глобалистко. ... В Европа има готовност да се приеме новата помощ на американската администрация", каза още Вацев.

По думите му Байдън ще гледа на НАТО като на инструмент за антируски натиск.

Според анализатора ще се изострят качествено отношенията на САЩ с Русия. Той не изключи военно напрежение между Украйна и Русия.

"Украйна е готова за война с Русия и там са възможни въоръжени сблъсъци", каза Вацев.

Федерална комисия не регистрира измами по време на изборите в САЩ

„Руският офшорен елит ще се засили и те вече пият шампанско за победата на Байдън“, коментира още Вацев.

"Първата работа на администрацията на Джо Байдън ще е да спре търговската война срещу Китай", прогнозира Вацев. По думите му екипът на Байдън ще окаже съществена подкрепа на Ли Къцян и китайските троцкисти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама