Филмите, заради които Ален Делон е повече от едно хубаво лице

22:00, 08 ное 20 / Култура 25 4986 Шрифт:
Антония Руменова Автор: Антония Руменова

Филмографията на Ален Делон е повече от богата – 95 роли в пълнометражни филми, мини сериали и телевизионни филми, продуцент на 30 заглавия, собствена продуцентска компания. Той обаче не е много обичан от критиците. Филмите му са награждавани – ролите в него – не, особено на фона на славата му.

Негови близки и колеги, хора от екипите, с които е снимал, казват за него, че е студен, егоцентричен, груб и самодостатъчен. И той вероятно е бил такъв, дори се появява прякор, над който той се надсмива с недоумение: студеният ангел“. Но Делон не е само това.

Има нещо в този човек, нещо различно и живо, нещо диво и неопитомено. И въпреки успеха, славата, парите, многото вълнуващи връзки с най-красивите жени на не едно и две десетилетия, в Ален Делон остава нещо неуловимо, което не спира да провокира интереса на няколко поколения.

Ален Делон – иконата на френското кино навърши 85

Гепардът“

Емблематичен филм за Ален Делон е „Гепардът“- исторически епос, излязъл по екраните през 1963 г., режисиран от Лукино Висконти. Сценарият е адаптация по едноименната новела на Джузепе Томази ди Лампедуза.

Историята се развива през 1800 г.  в Сицилия. Богатият земевладелец принц Салина е обречен да загуби властта и влиянието си при обединяването на Италия. Горните класи се опитват да игнорират националистическото движение, докато самия принц не е убеден в своята позиция.

Двама мъже в града“

Двама мъже в града е филм, който отправя унищожителна критика към френското правосъдие през 70-те години и предизвиква огромна дискусия за смъртното наказание и гилотината. Този филм е за скритото лице на правосъдието и случайността. В „Двама мъже в града“ Ален Делон е страховит и нереално впит в ролята си. Думите не са му нужни.

Господин Клайн“

Филмът, носител на наградата „Сезар“ разказва за Париж през 1942 г. Франция е окупирана от Германия. Господин Клайн обаче е все така щастлив и безгрижен - има си луксозен апартамент, красива любовница, бизнесът му с ценни стоки и предмети на изкуството процъфтява и то за сметка на евреите. Париж, 1942. Франция е окупирана от Германия. Господин Клайн обаче е все така щастлив и безгрижен - има си луксозен апартамент, красива любовница, бизнесът му с ценни стоки и предмети на изкуството процъфтява и то за сметка на евреите.

Напишете коментар
Коментари: 3
1 Ambinia 13:12, 10 мар 23

It s also different from prostate cancer lasix for water retention

2 FarmFourl 01:04, 16 юни 23

It wasn t too expensive and I still take it will my other vits generic finasteride international Even for low cost generic prescription drugs, prices can vary dramatically between pharmacies

3 FarmFourl 15:30, 10 фев 24

is viagra bad This pill contains a progesterone with anti mineralocorticoid and low androgenic properties i

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама