Седмицата започва с мъгли

07:00, 09 ное 20 25 1672 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Със сутрешни мъгли започна денят на много места в низините и котловините. Облачно и мъгливо ще се задържи и през по-голямата част от деня в тези райони. Максималните температури ще са в широки граници - от едва 9-10° на местата с трайна ниска облачност до 17-18° в останалите райони, където ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб североизточен вятър.

През нощта, както и утре, на много места в равнинната част от страната отново ще е има мъгла или ниска облачност. Минималните температури в повечето райони ще са между 2° и 7°, в София - около 3°. Максималните - от 9-11° в северните райони, където ще има и по-трайни мъгли до 17-18° в югозападните. След обяд видимостта ще се подобрява, но облачността ще остане значителна.

Снимка: Pixabay

Предимно слънчево и по-топло за периода ще бъде времето в планините. Максималните температури по високите върхове ще са около 5-6°. В курортите - от 8° на Алеко, 14° в Боровец и Пампорово до 17° в Банско. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток.

В близките три дни у нас ще преобладава облачно и мъгливо време, като на отделни места и ще преръмява. Във вторник и сряда в планинските райони ще има повече слънце, а в четвъртък и там облачността ще се увеличи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама