Легла ще намерим, хората ги няма: Шеф на частна болница я дава безвъзмездно за лечение на COVID-19

11:14, 09 ное 20 25 2988 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Шефът на столичната частна болница „Света София“ д-р Христо Мазнейков публикува през почивните дни гневен коментар в социалните мрежи заради проблемите в здравната система в условията на пандемията.

В него той критикува политиците за това, че се е стигнало до момент, в който хора не могат да бъдат приети и лекувани. Д-р Мазнейков предлага създаването на специализирана болница за лечение на COVID-19, като за целта е готов да предостави безвъзмездно „Света София“.

Осем месеца хаос, грешки и бездействие

Цяло лято апелираме да се подготвя системата, да се реформира една голяма болница с 2000 легла, да я наситим с лекари и сестри от всички болници, които да командироване там и да помогнем, а не да заразим всички болници и да разболяваме невинни хора които имат други болести…Моят апел към партиите и ръководството на МЗ е незабавно да се пристъпи към преобразуването на голяма болница в КО-19. Ако желаете ние ще дадем „Света София“ с 400 легла, но докарайте лекари, сестри, санитари. Без тях не може. Легла винаги ще намерим. Хората ги няма. Вън некадърните ръководители поставени парашутисти нищо не разбиращи от медицина“, написа д-р Мазнейков.

Той разкритикува и идеята болни от COVID-19 да бъдат настанявани в хотели.

 „Колеги дайте да се обединим и да помогнем на хората, те сега имат нужда от нас. Ясно е , че политиците нищо няма да може да направят. Всъщност правят да поставят леки случаи в хотели, като, че ли не могат да си стоят в къщи , а ще ги водим по хотели, за да се грижат камериерки за тях?!?! Боже, Боже, вън такива политици гювечари които опитват и в тази обстановка да крадат“, допълни шефът на „Св. София“.

В ефира на БНТ д-р Мазнейков заяви, че не иска нищо в замяна „стига само да престанат тия чепати усти, които делят болниците на частни и държавни, като че ли частните болници служат на друг народ, а не на българския“.

„Знаехме, че ще се стигне до взрив на епидемията, когато децата тръгнат на училище. Това не зависи от нас. Бяхме предупредени. Постът ми беше предизвикан от това, което видях. Пред болницата имаше 10 линейки, колеги се молеха, пациенти плачеха. Това е непоносима гледка за един лекар“, коментира още той в ефира на Нова телевизия.

Самият той днес обясни, че тя е написана под влиянието на стрес и емоция. Предложението му обаче остава в сила.

Д-р Мазнейков поясни, че се е свързал със заместник-министъра на здравеопазването Жени Начева. „Не успях да разговарям с проф. Ангел Костадинов. Вероятно той е под огромно напрежение в момента. Г-жа Начева ми благодари и каза, че ще видят какво може да направят”, каза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама