Кмет на ДПС в Гурково рекетира собственика на „Булметал“

14:45, 10 ное 20 / Политика 25 7197 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Кметът на община Гурково Мариан Цонев от ДПС рекетирал шефа на най-голямото предприятие в района – „Булметал“. За това съобщи самият собственик Кольо Атанасов, при среща с председателя на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов и членове на ръководството на партията.

Кольо Атанасов разказа, че откакто е на власт, кметът Мариан Цонев е започнал политически репресии спрямо предприятието. Той определи това като „целенасочен опит за ликвидиране на „Булметал“. Седем институции са извършили проверки в един и същи ден, но нито една не е връчила заповед за това. Според собственика целта е била само да се осъществи натиск върху предприятието.

Снимка: Републиканци за България

„Вместо да имаме стимул от властта, сме мишена за ликвидиране от мафията. Ако продължи произволът, сме в готовност да защитим нашите граждански права и да излезем на улицата“, заяви Атанасов. Той обвини кмета на ДПС и в купуване на изборите и обясни, че е подавал сигнали за това.

„Булметал“ е с годишен оборот над 100 млн. лв. и с над 700 служители. За последните три години заплатите, платени от компанията, са в размер на над 20 млн. лв., а осигуровките – над 4 млн. лв.

От своя страна, Цветан Цветанов попита къде е основната политическа сила, която днес управлява страната, и защо е абдикирала от Гурково. „Защо когато работодателят е подал сигнал и за купуване на гласове, няма никакви адекватни действия? Ситуацията излиза вече извън контрол и ако държавата не се вземе в ръце и не спре този рекет, „Булметал“ ще бъде поредната фирма, която ще бъде взета от някакви икономически субекти с определена цел“, коментира той. Лидерът на ПП „Републиканци за България“ е категоричен, че по случая ще бъдат информирани европейските институции.

Снимка: Републиканци за България

Цветанов се обърна към премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев с въпрос, защо днес, когато постоянно се говори за новия финансов програмен период, не се обръща внимание и на стимулирането на малките предприятия да кандидатстват за него.

„До 1989 г. ние живеем в тоталитаризъм, а днес трябва да говорим за демокрация и правов ред. 31 годни обаче още говорим за мафия, натиск, икономически интереси и за убиване на инициативите на предприемчивите българи“, посочи Цветанов.

Снимка: Републиканци за България

Напишете коментар
Коментари: 6
1 Боримир 16:52, 10 ное 20

Бърза и адекватна реакция, това е начинът да се решат подобен род проблеми!

2 Juli 17:38, 10 ное 20

Крайно време е да се противопостави някой на тази сила ДПС.

3 Анонимен 17:50, 10 ное 20

Браво на републиканците! Мсчкайте крадците от ГЕРБДПС! Само така...

4 Чихи 18:21, 10 ное 20

Рекет, кражба, гавра! Така е във всички градове! Време е за промени!

5 Анонимен 10:22, 11 ное 20

Цветан Цветанов не беше ли и той от ГЕРБ?

6 Българка 00:43, 30 ное 20

Пазете хляба си хора.......Спира''Булметал" и районът умира!!!Простак е налазил земята ви....Да живее България!Долу ДПС-МАФИЯ....БОРЕТЕ СЕ!!!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама