Антипротестиращи опитаха да спрат демонстрацията на АБВ

19:33, 10 ное 20 25 2090 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

С кратко напрежение протече демонстрацията на АБВ против мерките за справяне с COVID-19. Група антипротестиращи се опитаха да разпръснат събралите се демонстранти, но до по-големи сблъсъци не се стигна.

Събитието на АБВ се проведе пред здравното министерство, където те заявиха подкрепа към доц. Атанас Мангъров и се обявиха против действащите мерки за справяне с пандемията.

„От март месец насам държавата е хвърлена в хаос. Извадихме децата от училищата, но оставихме моловете и кръчмите да работят. Наложихме двойните стандарти като част от нашето ежедневие“, посочи от името на организаторите лидерът на партията Румен Петков.

Пред хората говори и адвокат Иван Денев – баща на абитуриента Христо, загубил битката с вируса. „Липсва каквото и да е комуникация между настанения в болница и неговите близки. Дори хората да искат да помогнат или просто да искат да се информират за хода на лечението, това по всякакъв начин им е отказвано. Става много трудно или с връзки. Синът ми съвсем добросъвестно си направи сам тест, беше настанен в отделението, а видно от документацията беше оставено почти на произвол“, посочи той, пише БГНЕС.

Снимка: БГНЕС

По време на протеста за кратко се стигна и до напрежение. Малка група противници на доц. Атанас Мангъров се приближи до протестиращите със скандирания „Мангъров – убиец!“ и носейки плакати „Мангъров, добре ли спиш?“. Насреща им пък се чуха викове „Провокатори“, а след намесата на органите на реда до по-голям конфликт не се стигна

По-рано днес стана ясно, че един от основните критици COVID мерките у нас - доц. Мангъров, започва работа в отделението на Инфекциозна болница, поканен лично от министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама