Над 50% от столичаните не са чували, че има мерки срещу замърсяването на въздуха

10:28, 12 ное 20 / София 25 2255 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

59% от столичаните не са чували за никакви мерки за намаляване на замърсяването на въздуха, показва проучване на Агенция "Алфа рисърч".

11% от анкетираните казват, че знаят за зеления билет, 6,5% заявяват, че са запознати с мярката за разширяване на "синя" и "зелена" зона за паркиране, а 5% са чули за мярката за подмяна на отоплителни уреди за определен брой семейства. 

СБЛЪСЪК: Адекватна ли е екополитиката ни?

"Няма как хората да извършват нещо, ако не са запознати и не са убедени", каза Боряна Димитрова, управител на "Алфа рисърч", пред БНР. Според нея хората са склонни да положат лични мерки и лични усилия, когато виждат, че общината полага своите усилия. Столичната община съвместно с партньори организират обществен диалог за обсъждане на взаимозависимостите в областта на качеството на въздуха.

Темата за чистота на въздуха заема трайно челните места сред проблемите в София. Боряна Димитрова представи кои са основните проблеми в столицата според анкетираните жители. На първо място са трафикът, задръстванията и директното замърсяване на въздуха. Сред основните проблеми са и чистотата, сметосъбирането, липсата на места за паркиране в центъра и периферията, както и презастрояването.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама