Зелена зона и в събота от догодина

17:00, 12 ное 20 / София 25 2817 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

От 4 януари догодина зелената зона за паркиране в столицата ще работи и в събота от 10:00 до 18:00 часа, реши Столичният общински съвет. Освен това зоната за платено паркиране ще се разшири в районите "Слатина" и "Триадица" също от догодина. 

Разширението на зелената зона в квартал "Яворов" обхваща района на бул. "Цариградско шосе", бул. "М. Еминеску", бул. "Шипченски проход" и ул. "Акад.Людмил Стоянов". В квартал "Иван Вазов" зелена зона ще има от ул. "Бяла черква", бул "П. Ю. Тодоров", бул. "България", бул. "П.Каравелов".

Няма да разширяват синята зона в София

Столичните общински съветници решиха още винетният стикер за живеещи в зоните за платено паркиране да стане електронен. Той ще се вади за един един, 12 или 24 месеца след установяване на правото на лицето. Документите, проверката, плащането и активирането стават дигитални. Преустановява се чакането пред гишета и носенето на документи на място, съобщи БТА.

Облекчава се и процедурата по издаване на безплатен стикер на гражданите в неравностойно положение, които имат право да паркират в зоните. Задължителното явяване пред ТЕЛК комисия отпада, тъй като няма да се изисква нито един документ, който общината сама издава и има служебна информация за него.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама