Републиканци за България със сериозни амбиции в Пловдив и областта

19:59, 14 ное 20 / Политика 25 3297 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

ПП „Републиканци за България“ си поставя за цел да е незаобиколим фактор със сериозна парламентарна група и да подкрепя развитието на Пловдив и областта. Това каза председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов, който заедно със зам.-председателят Павел Вълнев откри офис на партията в Рилон център в Пловдив.

Доц. Христо Димитров от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ ще оглавява структурата в Пловдив, а за областта ще отговаря Георги Пилев, бивш заместник областен управител от Реформаторския блок.

Временни общински председатели на партията ще са: Теодор Шойлеков – община Карлово, Васил Черпалийски - община Раковски, Васил Георгиев - община Родопи, Николай Пиронков - община Калояново, инж. Даниел Клисуров - община Сопот,  Веради Митков - община Куклен, Никола Хаджийски - община Стамболийски, Никола Янкулов - община Перущица, Борис Витев за община Хисаря, Костадин Танев - община Марица, Драгомир Георгиев - община Асеновград,  Марийка Йосова - община Садово, Емил Хунев - община Лъки, Паун Милчев- община Брезово, до дни ще са ясни и хората, които ще отговарят за община Съединение.

Висока оценка беше дадена за работата на колегите и на членът на Изпълнителния съвет Теодор Шойлеков.

Цветанов изрази увереност, че в новосформираната партия ще бъдат привлечени и много от разочарованите, които са били част от други политически партии. „От огромно значение за нас е да има политическа сила, която да е гарант за евроатлантическия път на страната“, добави председателят на Републиканци за България.

През оставащите месеци до парламентарните избори през март 2021г. структури в града и областта могат да са сред водещите партии.

Коментирана бе и темата с разпространението на коронавируса и фактът, че правителството не успя да се справи с нея.

„От „Републиканци за България“ смятаме, че последните месеци бяха пропилени и нямаше никакви адекватни мерки, които да бъдат планирани, за да не изпадне в този колапс, в който се намира здравната система в момента“, заяви Цветанов.

Критики бяха отправени и към икономическите мерки на управляващите. „Парите, които в момента се харчат от българското правителство нямат абсолютно никакъв икономически ефект върху съхраняването и запазването на малкия и средния бизнес. Годината ще приключи с около 5 милиарда и 200 милиона лева повече изхарчени пари. А за другата година са предвидени да бъдат 4 милиарда и 900 милиона. Което означава, че говорим за 10 милиарда в рамките на две години, изхарчени пари от правителството. Представете си какво ще бъде наследството за всяко следващо управление, което ще дойде в страната“, каза още председателят на Републиканци за България.

Акцент беше поставен и върху проблемите в енергийния сектор и санкциите, които ще последват за държавата. Цветанов засегна и проблема с детските надбавки, които до преди няколко месеца са били за всички деца, а от вчера има промяна.

„Със страх не се управлява!”, категоричен е Цветан Цветанов. Той посочи, че в някои от населените места, в които са присъствали той и съпартийците му, са попаднали на случаи, в които администрацията преследва хората, защото са с различно мнение. На места има и отзвук, че избирателите са гласували за човек на ГЕРБ, но в последствие са ги управляват хора от ДПС.

Напишете коментар
Коментари: 5
1 Juli 20:23, 14 ное 20

Колко ли още от мръсните ризи на сегашното правителство ще излязат!?

2 Боян 21:32, 14 ное 20

Хубаво е ,че има хора които искат и могат да направят промени в държавата.

3 Анонимен 21:58, 14 ное 20

Напълно прав е Цветанов, все пак сме демокрация, не може да се управлява със страх. Трябват ни добре подготвени кадри

4 Чихи 00:09, 15 ное 20

Такава лудница направиха държавата, Бойко и приятели ,че сън не ме хваща!

5 Popsy 11:34, 16 ное 20

Успех, вие сте новата и единствена алтернатина

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама