На страха очите са големи: Прогониха санитарка от дома ѝ, защото работила в COVID отделение

19:45, 16 ное 20 / Всичко за коронавируса 25 1321 Василена Йорданова
Снимка: Стопкадър bTV

Санитарка в COVID отделението на университетската болница в Бургас е принудена да спи навън, докато дава дежурства. Заради обществено недоволство не може да се прибере у дома си в село Равнец, а внуците ѝ са отстранени от училище.

Йорданка Желязкова е командирована от хирургичното в COVID отделението на болницата за 45 дни. Още с първите дежурства се сблъсква със страха на хората в селото ѝ, разкри репортаж на bTV.

Йорданка остава да спи в хирургичното отделение. В селото ѝ обаче недоволството продължава.

Родителите от селото са разделени - едни са против внуците й да влизат в клас, други - предлагат алтернатива. От миналата сряда двете деца, които са в първи клас, са отстранени от часове в училище. По-късно едното е развило грипоподобни симптоми.  

Днес от Община Бургас предоставиха на санитарката в нужда ведомствено жилище. Общо 15 са апартаментите, подготвени за медицински персонал, който няма къде да се изолира. „Жилището е пригодено, готово е, обзаведено, може да се настани веднага още днес. Имаме готовност да предоставим и на други нуждаещи се от медицинския персонал“, обяви Тина Писарова, директор на отдел „Общински имоти“ в община Бургас.

Хората в Равнец, които скочиха срещу прибирането на санитарката в селото, днес казват, че са преосмислили позицията си. Кметът на Бургас Димитър Николов коментира, че е разговарял по телефона с хора от селото, които са помолили да не бъдат слагани под общ знаменател и никога не са и помисляли да ограничат прибирането на Йорданка до вкъщи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!