Маските стават задължителни в класните стаи

18:20, 17 ное 20 25 3021 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Маските стават задължителни в класните стаи за учениците от 5-ти до 12-ти клас и препоръчителни за начален етап. Мярката e по предложение на всички социални партньори. Тя ще влезе в сила от 30-и ноември, когато по график в класните стаи ще се върнат всички ученици.

За новата мярка се обединиха и социалните партньори, и министърът на образованието Красимир Вълчев, съобщи Нова телевизия.

Агресия в клас: Учителка скубе и обижда ученичка заради повредена врата

Масово родители и ученици не подкрепят задължителното носене на маски в час, показва проучване на директорските организации в сферата на образованието. Пак според същото проучване обаче почти всички директори и учители са на мнение, че маските за ученици трябва да са задължителни. Като причина за това те отчитат сериозния ръст заболели педагози. За това и преподавателите внесоха предложение в МОН маските да са задължителни. Оттам приеха мярката.

По план след 27-и ноември всички ученици ще се върнат в класните стаи, но по график. Така в училищата дневно ще са около 50% от децата. Именно затова и носенето на маски ще е задължително.

„Ще бъде задължително за учениците от 5-ти до 12-ти клас, препоръчително за тези от 1-ви до 4-ти клас. Това е единстевният начин да запазим учителите живи”, заяви Диян Стаматов, който е председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България /СРСНПБ/.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама