Сачева: Няма как да произвеждаме лекари

21:47, 20 ное 20 / Политика 25 2483 Шрифт:
Антония Руменова Редактор: Антония Руменова

Ние управляваме кризата. Ако е останало усещане за изпускане на кризата, то се дължи понякога на безпокойството у всички предвид това, че е пандемия, която е непозната. От друга страна част от опозиционното говорене е свързано с това, че много хора проявяват манията си за величие, отколкото да направят нещо, което е добро. Това заяви социалният министър Деница Сачева пред БНТ.

По думите ѝ при случаите на хора, останали без лечение, става дума за отделни казуси."Едно е да говорим за казуси, друго е система", посочи министърът на труда и социалната политика.

Коронавирусът у нас: РЗИ връчва предписание за карантина с SMS или e-mail

"Няма как от март до септември да произведем нови лекари и нови медицински сестри. План има. Вчера бяха показани конкретни мерки, които се вземат в зависимост от това колко е заболеваемостта в страната.Трябва да си даваме сметка, че пандемията е трудна за управление, защото е трудна за прогнозиране,", заяви Сачева

В отговор на въпрос Сачева заяви, че даването на допълнителни 50 лева към пенсията на всеки пенсионер не е популизъм, а грижа за всеки един човек в условията на криза. „Не можем да бъдем обвинявани за популизъм и купуване на гласовете им, защото това е обидно за самите тях. Ние полагаме грижа за всеки един човек в условията на криза. Стремим се да застанем зад всеки, който има нужда от помощ“, подчерта социалният министър.

Що се отнася до допълнителните часове извънреден труд, Деница Сачева казва, че предложението на ГЕРБ е да се работи до 300 часа извънредно само при колективно съгласие в дадена организация и само на места, където има възможност.

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 13:08, 21 ное 20

вие ( умишлено е без главна буква! ), не управлявате НИЩО ! Защото след вас трева не расте и лев не остава ! вие нямате капацитета, а и интелектуалните възможности за управление! Държава на крадци, управлявана от крадци!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама